zwamsap

Wij zijn Karen en Imke, en wij brouwen ZWAMSAP in hartje Utrecht!

Jaren geleden begon het idee van een startup bij ons te bubbelen. Iets duurzaams, iets kleins, iets nieuws, iets wat we zelf kunnen maken en uitvoeren. We hadden tal van ideeën, totdat we opa spraken.

zwam van opa

Het bleek dat opa geen zwam meer had. Een thuisgebrouwen sap die hij al meer dan 35 jaar drinkt, elke dag een glaasje bij de lunch. Heel lekker, maar vooral bere-gezond! Aldus opa.

onze waarden

Wij vinden het belangrijk dat zwamsap wordt geproduceerd met respect voor mens en natuur. Voor ons betekent dat, dat we bij alles wat we doen, bedenken wat voor een impact dit heeft en hoe we dat zo duurzaam mogelijk kunnen doen.

Zo kopen we alleen biologische producten, steunen we een thee coöperatie in Peru en gebruiken we een duurzame webhosting. Onze etiketten zijn ontworpen door een Utrechtse designer en worden geprint op FSC papier, en onze flesjes zijn van 95 procent gerecycled glas. Ons doel is om in de toekomst lokale projecten te steunen in Nederland.

kombucha

Een eeuwenoud oosters recept dat ook wel een levenselixer wordt genoemd, dat belooft wat! Kombucha is een gefermenteerde thee met een friszure smaak. Tijdens het fermentatieproces wordt suiker omgezet in gisten, enzymen, en vitaminen.

Levenselixer of niet, wij maken ZWAMSAP vooral omdat we het lekker vinden! Maar kombucha staat ook bekend om zijn gezonde werking. Heeft opa toch gelijk. Een aantal punten die ervaringsdeskundigen delen over kombucha:

  • Spijsvertering: Kombucha bevat een hoog gehalte aan probiotica en enzymen. Deze stoffen verlichten het spijsverteringsproces en bevordert de opname van voedingsstoffen.
  • Ontgifting: Kombucha ontgift de lever en is een natuurlijke detox. Het lichaam wordt gereinigd, doordat zware metalen worden opgenomen.
  • Gewrichten: Kombucha bevat analgeticum, dat is een pijnstillende en ontstekingsremmende stof. Dit kan helpen bij het voorkomen en genezen van schade aan gewrichten.
  • Afweersysteem: Probiotica, goede bacteriën en enzymen brengen de darmflora actief in balans en helpen die genezen wat direct bijdraagt aan een betere gezondheid van het afweersysteem.
  • Huid: Kombucha is goed voor je huid. Het werkt zowel van binnenuit als buitenaf, wanneer je Kombucha aanbrengt op de huid werkt het als een tonic op een vette huid.

© 2020 ZWAMSAP KOMBUCHA | ontwerp door lonnekeweuring.nl